Professionele tuinaanleg +31 (0) 6 551 169 29

Groen schoolplein

Wat is een groen schoolplein?

Een groen schoolplein is een duurzaam schoolplein. Verschillende instanties willen van Brabant een provincie maken waar alle schoolpleinen groen zijn. Daarom hebben de provincie, waterschappen, Ministerie van LNV, Prins Bernhard Cultuurfonds en andere partners, geld bij elkaar gelegd om scholen die hun schoolplein willen ‘vergroenen’ subsidie (link naar https://schoolpleinenbrabant.nl/) te kunnen geven. Aanvragen kunnen worden ingediend tot december 2019.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds regelt de uitgifte van de subsidie, die valt onder het Buurtfonds. Daarom staan de precieze details van de regeling bij het Buurtfonds. Paragraaf 3 van die regeling gaat helemaal over aanpassingen van de schoolpleinen.

Duurzaam schoolplein

Een duurzaam schoolplein is een groen schoolplein. Een schoolplein waar kinderen leren over de natuur en planten maar ook een schoolplein dat natuurlijke speeltoestellen heeft. Ook kunnen waterbergingen op het schoolplein gemaakt worden. Door de hete en droge zomers worden ook schaduwplekken op het schoolplein ingericht, zodat de kinderen heerlijk in de schaduw op het gras of onder een boom kunnen zitten of spelen. Tegels proberen we zo min mogelijk te gebruiken. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat een groen schoolplein ook echt groen is!

Groen schoolplein inrichten

Wij helpen u bij het inrichten van uw groene schoolplein. We maken een ontwerp waarin we kijken wat de wensen zijn en hoe we deze kunnen gaan realiseren. We kijken naar speelmogelijkheden, zitmogelijkheden, veiligheid, het onderhoud van het schoolplein en de duurzaamheid.

Groen schoolplein meer informatie

Wilt u meer informatie over het groene schoolplein? Neemt u dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Rooijakers Tuin & Park is de specialist voor groene en duurzame schoolpleinen in de regio Helmond, Beek en Donk, Erp, Handel en Gemert.

Geïnteresseerd in onze diensten?

Neem dan gerust contact op.
Contact opnemen