Professionele tuinaanleg 0492 79 24 14
Meer informatie: 0492 79 24 14

Afrastering

Rooijakkers Tuin & Park verzorgt afrasteringen op velden en weilanden

Ben je op zoek naar een tuinspecialist die je aan een afrastering kan helpen? Dan ben je bij Rooijakkers Tuin & Park aan het juiste adres. Wij maken de meest veilige en stevige omheiningen op jouw grondgebied. Een omheining is vooral geschikt op het moment dat je verschillende dieren zoals koeien, schapen of paarden houdt. Om de dieren tegen auto’s en andere gevaarlijke factoren te beschermen, is het een goed idee om een passende afrastering te plaatsen. Op deze pagina lees je wat een afrastering is, wanneer je ervoor kunt kiezen en aan welke voorwaarden een goede omheining voldoet.

Wat wordt er precies onder afrastering verstaan?

Onder afrastering wordt meestal iets als een omheining van een weiland of veld verstaan. Bij Rooijakkers Tuin & Park kunnen wij omheiningen verzorgen zoals bijvoorbeeld een schapenhek, gaas, hekwerk van gaas, houten hekken, stroomdraad en nog veel meer.

Ben je benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn?

Neem dan vooral contact met ons op!
Contact opnemen

Wanneer kies je voor elektrische afrastering?

De meeste mensen kiezen voor een elektrische afrastering op het moment dat zij huisdieren of vee in een weiland of op een veld houden. De voordelen van elektrische afrastering zijn namelijk een lange levensduur van de omheining en veiligheid voor je dieren. De dieren krijgen een klein schokje als zij tegen de elektrische omheining aankomen, maar dit geld ook voor mogelijke indringers zoals vossen, wolven of personen met een slechte intentie. De elektrische omheining werkt op het gebied van veiligheid dus twee kanten op. Daarnaast is een elektrisch hek minder schadelijk voor je dieren, aangezien zij zich aan prikkeldraad bijvoorbeeld fysiek kunnen verwonden.

Een elektrisch hek werkt psychologisch, omdat het dier door trial en error leert om bij het elektrische hek uit de buurt te blijven en binnen de omheining te blijven. Deze optie is dus een stuk diervriendelijker dan andere mogelijkheden. Daarnaast kan ons team een elektrisch hek redelijk snel plaatsen en afbreken als dat nodig is.

Aan welke voorwaarden voldoet een goede afrastering?

Wist je dat bepaalde afrasteringen aan eisen dienen te voldoen, die per gemeente kunnen verschillen? Zo kun je gerust een afrastering tot 1meter plaatsen, maar heb je eerst een bouwvergunning nodig voor afrasteringen die boven de 1 meter uitkomen. Verdiep je daarom niet alleen in het type omheining maar ook in het formaat en de hoogte ervan. Daarnaast is het soms verboden om een afrastering te plaatsen als er sprake is van een beschermd stads- of dorpsgezicht. Soms kunnen er rechtszaken aan te pas komen als anderen klagen over het verpeste aangezicht. De rechter zal dan besluiten of de omheining voor de veiligheid van bijvoorbeeld de koeien, schapen of paarden zorgt. Zo ja, dan kun je de omheining gewoon plaatsen.

Heb je vragen over de mogelijkheid om voor een afrastering te kiezen?

Neem dan vooral contact met ons op!
Contact opnemen

De redenen waarom je gerust voor Rooijakkers Tuin & Park kan kiezen

Nu je meer over afrasteringen hebt gelezen, is het goed om te weten dat je bij Rooijakkers Tuin & Park voor volledige tuinaanleg terecht kunt. Wij ontzorgen je graag van A tot Z en zorgen ervoor dat je binnen de kortste keren van een geweldige tuin kunt genieten. Alle materialen hebben wij in eigen beheer en wij werken met een topteam samen, bestaande uit ervaren vakmensen die een passie hebben voor tuinaanleg. Je kunt bij ons terecht voor losse werkzaamheden, maar je zou ook je droomtuin door ons kunnen laten ontwerpen én aanleggen. Dit maakt ons uniek. Je hebt maar één aanspreekpunt en wij voeren alle werkzaamheden in een logische volgorde uit, zodat de tuin stukje bij beetje meer vorm en kleur begint te krijgen.

Wij geloven in tuinen tegen ieder budget! Vandaar dat wij samen met jou naar de mogelijkheden voor het creëren van je droomtuin kijken.

Meer informatie ontvangen?

Vul dan ons contactformulier in
Contact opnemen

Hekwerk

Het mooiste en meest veilige hekwerk koop je bij Rooijakkers Tuin & Park!

Meer informatie

Tuinpoorten

Ben je op zoek naar een tuinspecialist die je de mooiste tuinpoorten kan leveren? Neem dan een kijkje op onze website en neem contact met ons op als je wil weten wat je mogelijkheden zijn.

Meer informatie

Erfafscheidingen

Wil je meer privacy in je tuin en wil je graag je privéterrein aangeven? Dan helpt Rooijakkers Tuin & Park je aan de beste erfafscheiding.

Meer informatie