Professionele tuinaanleg 0492 79 24 14
Meer informatie: 0492 79 24 14

Schuttingen

Bij Rooijakkers Tuin & Park kun je voor de mooiste schuttingen terecht

Er zijn veel verschillende soorten schuttingen, maar het meest gebruikte materiaal is hout in combinatie met beton. Deze schuttingen bestaan uit een betonpaal en betonnen onderplaat met een houten scherm ertussen. Door deze opbouw heeft het houten scherm geen contact met de aarde, waardoor je de levensduur van de schutting verlengt. Het leuke aan een schutting is dat je uit verschillende soorten materialen kunt kiezen. Op deze pagina vertellen wij je er graag meer over.

Uit welke verschillende soorten schuttingen kun je kiezen?

Wanneer je graag een schutting in je tuin laat plaatsen, kun je uit verschillende opbouwsoorten kiezen. Deze soorten hebben wij hieronder voor je op een rij gezet:
– Geïmpregneerde houten palen met houten scherm tussen de palen
– Hardhouten palen met houten scherm tussen de palen
– Betonpalen met houten scherm tussen de palen
– Betonpalen met een betonnen onderplaat in combinatie met een houten scherm tussen de palen
– Hardhouten palen bekleed met planken aan weerszijde
– Betonpalen met een betonnen onderplaat, bekleed met planken aan weerszijde

Uit welke palen voor de schutting kun je kiezen?

Je kunt bij Rooijakkers Tuin & Park uit veel verschillende soorten palen en schuttingen kiezen. De paal die het beste bij je schutting past is afhankelijk van de onderplaat, de keuze voor het scherm of hoogte van de schutting. Wij gebruiken bijna altijd een gladgepolijste paal met diamanten kop. Dit vinden wij de mooiste paal met de beste prijs/kwaliteit verhouding. Bij deze palen kun je uit verschillende kleuren kiezen. Ze zijn in het grijs, antraciet of gecoat leverbaar. De meest voorkomende kleur is antraciet. In de paal bevindt zich een sleuf waar wij de onderplaat in bevestigen. Hierdoor staat je houten scherm altijd los van de grond, wat de levensduur verlengt.

De paal is afhankelijk van jouw exacte keuze voor de schutting. Deze keuze wordt gebaseerd op hoeveel onderplaten je wil, welke soort en kleur paal je kiest en welk scherm je uiteindelijk als schutting wil gebruiken. Ons team kiest dan welke paal met welke sleuf er bij welke platen en schermen passen.

Betonnen onderplaten

Ook onderplaten heb je in verschillende maten, motieven en drie kleuren. De kleuren waaruit je kunt kiezen zijn hetzelfde als bij de palen. Je kunt bij ons kiezen uit grijs, antraciet en gecoat. Als motief kun je kiezen uit de volgende opties:
– Enkele gladde plaat
– Dubbele gladde plaat (veelal om hoogteverschillen met buren op te vangen)
– Rotsmotief
– Romeinsmotief
– Rabathout motief
– Leisteenmotief
– Nostalgiemotief
– Blokhutprofiel

Schuttingen danken hun schoonheid aan de schermen

Voor de schermen van de schutting kun je uit verschillende materialen kiezen zoals grenen, hardhout, beton en douglas. Hierin zijn uiteraard ook verschillende houtsoorten en kleuren mogelijk. Ook kun je een schutting hebben van schaaldelen, zweeds rabbat en horizontale of verticale planken. Wij monteren altijd een afdeklat op een schutting met verticale planken zodat er geen water op de kopkanten van de plank kan komen staan. Dit verlengt de levensduur van je schutting. Een optie is om ook afdeklatten over het L-beslag te schroeven zodat deze netjes uit het zicht zijn weggewerkt.

Naast schermen verkopen wij ook schuttingpoorten. Deze zijn verkrijgbaar in exact dezelfde kleuren en materialen als de schermen, zodat je schutting een prachtig geheel vormt in de tuin.

Ben je op zoek naar prachtige schuttingen?

Dan helpt Rooijakkers Tuin & Park je graag verder!
Contact opnemen

Hoe weet je wat de perfecte hoogte voor je schutting is?

Wanneer je schuttingen uitkiest, zijn er verschillende hoogtes mogelijk. Let wel op de richtlijnen, die per gemeente kunnen verschillen. Deze stellen ook eisen aan de hoogte en uitstraling of het type erfafscheiding. In de voortuin mag de schutting vaak niet hoger zijn dan 100 cm en in de achtertuin niet hoger dan 200 cm. Twijfel je over de hoogte van de schutting? Vraag ons team dan vrijblijvend om advies.

Waarom Rooijakkers tuin en park?

Ons team verzorgt alle werkzaamheden binnen één onderneming. Je hebt bij Rooijakkers Tuin & Park dus één aanspreekpunt als je schuttingen wil laten plaatsen, maar ook als je voor volledige tuinaanleg kiest. Daarnaast werken wij altijd in de juiste volgorde om de werkzaamheden zo snel en vakkundig mogelijk te kunnen uitvoeren. Onze planning is afgestemd op het gehele project en de te verrichte werkzaamheden. Wij halen de bestaande schutting, haag, muur of bestrating weg. Dit puin voeren wij ook voor je af. Mocht het nodig zijn, kunnen wij ook grondwerk verrichten, schutting en erfafscheiding plaatsen. Wij houden rekening met de hoogte van de schutting en de onderplaat, wat invloed kan hebben op andere werkzaamheden in de tuin.

Als wij de volledige tuinaanleg doen, plaatsen wij de schuttingen vaak pas aan het einde van het project. Hierdoor kunnen wij eerst de tuin met grote machines afmaken, waarna we de tuin later dichtmaken met de schutting. De meeste mensen plaatsen eerst een schutting, en bekommeren zich daarna pas om de rest van de tuin. Het is aan te raden de schutting niet geheel te plaatsen voordat de tuin af is, zodat je met grotere machines in de tuin kunt werken. Dit scheelt veel onnodige kosten en zal ervoor zorgen dat de tuin sneller af is. Tevens is het ook beter voor je rug om met machines te werken.

Ben je op zoek naar prachtige schuttingen?

Dan helpt Rooijakkers Tuin & Park je graag verder!
Contact opnemen

Tuinonderhoud

Op deze pagina lees je alles over tuinonderhoud!

Meer informatie

Erfafscheidingen

Wil je meer privacy in je tuin en wil je graag je privéterrein aangeven? Dan helpt Rooijakkers Tuin & Park je aan de beste erfafscheiding.

Meer informatie

Hagen

De mooiste hagen laat je door Rooijakkers Tuin & Park planten en onderhouden!

Meer informatie