Professionele tuinaanleg 0492 79 24 14
Meer informatie: 0492 79 24 14

Beplantingsplan

Kies voor een uniek en op maat gemaakt beplantingsplan

Wil jij jouw tuin van nieuwe beplanting voorzien, maar heb je werkelijk geen idee waar je kunt beginnen? Dan kun je ons team inschakelen om een op maat gemaakt beplantingsplan voor je op te stellen. Bij Rooijakkers Tuin & Park is iedere tuin uniek en werken wij graag met je samen om speciale wensen in je tuin te verwerken.

Wat houdt een beplantingsplan in?

Wij zorgen er graag voor dat je het hele jaar kunt genieten van mooie planten in de tuin. Om prachtige seizoenen in je tuin te realiseren, raden wij een combinatie van bloemen, wintergroene planten, planten met spectaculaire herfstkleuren en planten met een mooi wintersilhouet aan. Door het gebruik van verschillende vaste planten zorgen wij ervoor dat er vanaf het vroege voorjaar tot in de herfst altijd wel iets in bloei staat!

Wij tekenen planten met verschillende hoogtes in om diepte en speelsheid te creëren in de tuin. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een mooie meerstammige boom, leibomen of verschillende heesters.

Om ervoor te zorgen dat de planten in jouw tuin kunnen floreren, houden wij bij het kiezen van de beplanting rekening met de specifieke omstandigheden in je tuin. Is er bijvoorbeeld veel zon of juist de hele dag schaduw? Is jouw tuin droog of vochtig? Hoe zit het met de grondsoort in je tuin? Door met dit soort zaken rekening te houden, kiest ons team planten uit die goed tegen de omstandigheden kunnen en hierdoor uitbundig zullen groeien en bloeien!

Heb je interesse in een uniek en op maat samengesteld beplantingsplan door Rooijakkers Tuin & Park?

Neem voor de mogelijkheden dan gerust contact met ons op!
Contact opnemen

Ecologische tuin

Wil je graag een ecologische tuin waar niet alleen jijzelf, je gezin, vrienden en familie, maar ook een hoop dieren van kunnen genieten? Dan stelt onze ecologische tuinontwerper hier graag een uniek beplantingsplan voor op!

De wilde bijen, vlinders en een hoop insecten zijn afhankelijk van planten die oorspronkelijk in Nederland voorkomen, ook wel de inheemse planten genoemd. De inheemse planten komen al eeuwen voor in ons land en zijn daardoor perfect aangepast aan ons klimaat, ze zijn sterk en zullen het al snel goed doen in de tuin. Veel planten die uit andere werelddelen komen zijn niet aantrekkelijk voor de wilde bijen en vlinders die in Nederland voorkomen. Door het inzetten van inheemse beplanting lok je de dieren naar de tuin en zorg je voor meer biodiversiteit in jouw tuin!

Uiteraard zijn de mogelijkheden bij Rooijakkers Tuin & Park eindeloos. Je geeft aan wat je graag zou willen en onze ontwerpers maken er een mooi en passend plan op maat van!

Hoe ziet het proces rondom de aanlevering van het beplantingsplan eruit?

Zodra je besluit om een beplantingsplan door ons te laten samentellen, plannen wij een afspraak met je in om de wensen voor je tuin te bespreken. Je kunt bijvoorbeeld aangeven welke kleuren je wel en niet in de tuin wilt en misschien zijn er wel specifieke planten die je heel graag een plekje wil geven, of juist niet. Hierna maakt onze ontwerper een beplantingsplan op maat. Dit plan bespreken we nog een keer met je. Indien nodig kan het beplantingsplan nog één keer aangepast worden. Hierna ontvang je het definitieve plan. Dit bestaat uit:

  • Beplantingsplan
  • Sfeerbeelden van de gekozen beplanting
  • Lijst met aantallen, bloeiperiodes, hoogtes en kenmerken van de planten

 

Ben je helemaal tevreden met het plan? Dan kun je ervoor kiezen om de planten door ons team te laten leveren. Wanneer dit gewenst is ontvang je een vrijblijvende offerte van ons. De offerte bestaat uit een prijsopgave voor het leveren en eventueel aanplanten van de gekozen beplanting.

Heb je interesse in een uniek en op maat samengesteld beplantingsplan door Rooijakkers Tuin & Park?

Neem voor de mogelijkheden dan gerust contact met ons op!
Contact opnemen