Professionele tuinaanleg 0492 79 24 14
Meer informatie: 0492 79 24 14

Hovenier of Tuinman nodig?

"De beste hoveniers en tuinmannen vind je bij Rooijakkers Tuin & Park"

Wil je een tuinman of hovenier inhuren die ervoor zorgt dat je tuin er het hele jaar netjes bij ligt? Dan ben je bij Rooijakkers Tuin & Park aan het juiste adres. Wil je graag een volledige tuin laten aanleggen? Dan kun je het beste een hovenier inschakelen. Gaat het vooral om onderhoud gerelateerde werkzaamheden of wil je een voor- of najaarsbeurt inplannen? Dan kun je beter een tuinman inschakelen. Rooijakkers Tuin & Park is een ervaren hoveniersbedrijf en ons team voert zowel grote en complete klussen uit in de tuin, maar je kunt bij ons ook terecht voor klein onderhoud aan je droomtuin.

Wat is het verschil tussen een hovenier en een tuinman?

In eerste instantie zou je misschien denken dat hovenier een ander woord voor tuinman is. Dit is niet zo! De tuinman is namelijk een persoon die je kunt inschakelen als je graag het hele jaar door van een prachtig onderhouden tuin wenst te genieten. De tuinman werkt vooral aan het onderhoud van de tuin. Dit kan zowel om klein als groot onderhoud gaan. De tuinman kun je inschakelen als je zelf weinig tijd hebt om je tuin te onderhouden. Denk hierbij aan taken zoals het maaien van het gras of het snoeien van de haag.

De hovenier biedt andere mogelijkheden voor je tuin aan. Wanneer je een hovenier inschakelt, kan hij/zij een compleet tuinontwerp voor je maken. Een hovenier ontwerpt tuinen en legt ze voor je aan. Het gaat bij een hovenier dus vaak om grote en ingrijpende werkzaamheden, zoals een volledige tuin make-over. Een hovenier kan je tuin eens flink onder handen nemen en je droomtuin voor je ontwikkelen.

Wil jij meer uit je tuin halen?

Schakel Rooijakkers Tuin & Park dan direct als jouw persoonlijke hovenier of tuinman in!
Contact opnemen

Welke werkzaamheden voert een hovenier of tuinman uit?

De werkzaamheden die wij als gespecialiseerde hoveniers en tuinmannen uitvoeren zijn:
■         Volledige tuinaanleg
■         Houtwerken
■         Een voorjaarsbeurt
■         Hagen snoeien in de zomer
■         Een najaarsbeurt
■         Bomen snoeien
■         Onderhoud van het gazon
■         Onderhoud van de plantenborders
■         Onkruidbeheersing
■         Onderhoud aan het beregeningssysteem
■         Blad ruimen
■         Het reinigen van het terras
■         De houtsingels uitdunnen

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een hovenier?

Heb je een ruime tuin en zou je meer groen, een vijver, een zwembad, meer beplanting of een prachtig terras willen aanleggen? Dan kun je de hovenier inschakelen om samen met jou naar een prachtig tuinontwerp te gaan kijken. Wanneer je een hovenier inschakelt, kun je binnen de kortste keren je droomtuin realiseren. Wanneer je een professionele hovenier inschakelt, kun je ieder seizoen en jarenlang van een geweldige tuin genieten. Ons team werkt altijd met materialen die duurzaam en dier- en milieuvriendelijk zijn. Wanneer jij je tuin door ons laat aanleggen, heb je er nog jarenlang plezier van.

Als hoveniers houden wij rekening met de bloeiperiode van verschillende planten en bloemen in de tuin. Door de bloeiperiode op elkaar af te stemmen, kan je het hele jaar door van verschillende planten en bloemen genieten. Wij plaatsen bijna altijd een aantal groenblijvende planten, zodat de tuin er zelfs in de winter nog uitnodigend uitziet. Wij weten precies welke elementen in welk seizoen tot hun recht komen in je droomtuin. Op die manier kun je iedere maand en in elk seizoen blij verrast worden door de conditie waarin je tuin verkeerd!

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een tuinman?

Je kunt het beste voor een tuinman kiezen, als het onderhouden van de tuin je te veel tijd kost. Hoe fijn is het om tijdens ieder seizoen van een prachtig onderhouden en netjes uitziende tuin te kunnen genieten? Wanneer je zelf niet echt groene vingers hebt, kun je zo nu en dan een tuinman inschakelen om je tuin wat extra liefde en aandacht te bieden. De tuinman helpt je graag om je tuin te onderhouden. Verder kan de tuinman je advies geven over bepaalde werkzaamheden, zodat je op den duur zelf in de tuin aan de slag kunt.

Wil je bijvoorbeeld leren snoeien? Dan kun je aan de tuinman om advies en uitleg vragen. Dan weet je in ieder geval zeker dat je geen fouten maakt als je de tuin zelf wil gaan onderhouden.

Wil je weten of een hovenier of tuinman bij jouw situatie past?

Vraag dan direct vrijblijvend advies aan!
Contact opnemen

Waarom zou je voor een hovenier of tuinman via Rooijakkkers Tuin & Park kiezen?

Bij Rooijakkers Tuin & Park zien wij de tuin als een toevoeging aan je woonruimte. Hoe gaaf is het om je interieur in te laten blenden met een geweldige tuin? Vooral in de maanden met lekker weer, kun je de tuin bij je woonoppervlak betrekken, waardoor je veel meer leefruimte creëert. Ons team is gespecialiseerd in volledige tuinaanleg. Dit houdt in dat je bij ons voor complete tuinen tegen ieder budget terecht kunt. Wij kunnen zowel de beplanting, bestrating, houtbouw, een vijver of zwembad, terrassen, tuinmeubelen, de BBQ, een vuurkorf en nog veel meer gave extra’s in één keer in je tuin verwerken.

Volledige tuinaanleg

Bij Rooijakkers Tuin & Park kun jij je droomtuin van A tot Z laten ontwerpen en aanleggen. Schakel ons team in om tijdens alle seizoenen van je tuin te kunnen genieten!

Meer informatie

Tuininrichting

Weet jij nog niet helemaal hoe jij je tuin wil inrichten? Doe op deze pagina dan alvast wat inspiratie op en lees waar je rekening mee kunt houden bij het samenstellen van je droomtuin.

Meer informatie
Rooijakkers Tuin en Park - hovenier over ons

Voorbeelden & Impressies

Wil je graag inspiratie opdoen voor je eigen droomtuin? Bekijk dan onze Voorbeelden & Impressies pagina.

Meer informatie