Professionele tuinaanleg 0492 79 24 14
Meer informatie: 0492 79 24 14

Beregening

"Laat Rooijakkers je beregeningsplan en beregeningssyteem aanleggen"

Wanneer je het hele jaar door van je prachtige tuin wil kunnen genieten, is het belangrijk dat je gazon, planten, bomen en bloemen voldoende water krijgen. Wist je dat het in ieder seizoen verschilt hoeveel water er nodig is om de beplanting en bloemen op z’n mooist te houden? Wanneer jij je nooit druk wil maken of je droomtuin wel voldoende water krijgt, kun je een computergestuurd beregeningssysteem aanleggen. Op deze pagina lees je onder andere wat de beregening van je tuin inhoudt, uit welk type beregeningssysteem je bij Rooijakkers Tuin & Park kunt kiezen, wat de voordelen van beregening zijn en op welke manier ons team te werk gaat.

Wat houdt beregening voor je tuin precies in?

Heb je een prachtige tuin met veel gras en groen voor ogen? Dan zou je het opstellen van een beregeningsplan en het installeren van een beregeningssysteem kunnen overwegen. De beregening van je tuin, zorgt ervoor dat je vanuit één bron (vaak grond-, regen-, of kraanwater) water kunt halen, wat je direct over je hele tuin kunt verdelen. Je krijgt het water via boven- of ondergrondse slangen en leidingen op de juiste plek. Je kunt vaak uit druppelslangen of sproeiers kiezen, die ervoor zorgen dat je tuin op de juiste momenten voldoende water tot zijn beschikking heeft. Een beregeningssysteem is ook geschikt voor een plantenkas of het bijvullen van je eventuele (zwem)vijver.

Ben je op zoek naar een kwalitatief beregeningssysteem?

Schakel het team van Rooijakkers Tuin & Park dan direct in!
Contact opnemen

Uit welk type beregeningssysteem kun je bij ons kiezen?

Door het veranderende Nederlandse klimaat, is het beregenen van de tuin steeds noodzakelijker geworden. Bij Rooijakkers Tuin & Park verzorgen wij een compleet beregeningssysteem op maat. Onze beregeningssystemen werken zowel met grondwater, regenwater als kraanwater. De beregeningssystemen die wij aanleggen zijn vaak computergestuurd, maar handbediende systemen zijn zeker ook een optie. Wij werken voornamelijk met het merk Rainbird. De computers van Rainbird zijn voorbereid om via wifi te besturen. Je kunt hierdoor met je telefoon verbinding maken met je beregeningssysteem en de bediening zodoende vereenvoudigen. Heb je een tuin tot 100m2? Dan volstaat meestal een buitenkraan waar een computer tussen gemaakt kan worden.

Wat zijn de voordelen van een kwalitatief beregeningssysteem in de tuin?

Wanneer je voor de correcte beregening van je tuin kiest, geniet je het hele jaar door van al het groens en moois wat je tuin jou te bieden heeft. Computergestuurde beregeningssystemen zijn steeds populairder, aangezien je de beregening van de tuin met je smartphone kunt regelen. Zo kun je de beregening aanzetten op ieder gewenst moment, ook als je niet thuis bent. Tijdens je werkdag of vakanties zal de tuin nog steeds automatisch van water voorzien worden. Verder kun je de tuin voor zonsopkomst beregenen, waardoor er minder water door verdamping verloren gaat. Verder is het slepen met tuinslangen en gieters direct verleden tijd.

Als je voor de beregening van je tuin kiest, zal je altijd van een verzorgde en gezonde tuin genieten, zelfs in de maanden dat het buiten erg warm is. Verder kun je de slimme beregeningssensoren inzetten om ervoor te zorgen dat overbodige beregening in de tuin wordt voorkomen. Wanneer de bodem nat genoeg is, zal het beregeningssysteem niet aan gaan, zodat je bomen, gazon, beplanting en bloemen nooit te veel water kunnen krijgen.

Wil jij het hele jaar door van een gezonde en groene tuin genieten?

Vraag dan direct een beregeningsplan bij Rooijakkers Tuin & Park aan!
Contact opnemen

Op welke manier gaat het team van Rooijakkers Tuin & Park te werk?

Bij Rooijakkers Tuin & Park leggen wij beregeningssystemen voor ieder tuintype aan. Dit houdt in dat wij zowel kleine als grote tuinen van computergestuurde beregeningssystemen kunnen voorzien. Voordat wij een beregeningsysteem aanleggen is het noodzakelijk dat er een beregeningsplan wordt gemaakt. In dit plan meten we de opbrengst van de bron, denk hierbij aan grondwater, een put of de waterleiding. Doordat wij deze gegevens verzamelen, kunnen wij berekenen op welke plek de sproeiers moeten staan en hoeveel liter water de sproeier verbruikt.

Het beste is om voor overlap tussen de sproeiers te zorgen, zodat je zelfs met een veranderde windrichting altijd alles bedekt. Je zal zien dat wanneer je veel overlap creëert met de sproeiers, het gazon volledig groen blijft. Het sproeibeeld zal dan niet in de groei van het gras terug te zien zijn. Ons team werkt met één hoofdleiding per groep waarop de aftakkingen naar de sproeier of druppelslang worden gemaakt. Wil je liever zelf aan de slag in de tuin? Dan kunnen wij ook enkel het beregeningsplan en de materialen leveren.

Wil je een computergestuurd beregeningssysteem laten aanleggen?

Dan ben je bij Rooijakkers Tuin & Park aan het juiste adres! Wij hebben jarenlang ervaring met het aanleggen van volledige tuinen, beregeningssystemen en het bieden van tuinonderhoud. Wanneer je voor ons team kiest, kun je alle werkzaamheden rondom het creëren en het onderhouden van je droomtuin aan ons uit handen geven. Wij geloven in tuinen voor ieder budget. Doordat wij van tevoren goed uitvragen wat je wensen zijn en een tuinontwerp op maat creëren, waarbij wij rekening houden met de uiteindelijke prijs voor je tuin, kun je voordat je er erg in hebt van een prachtige en fijne tuin genieten.

Ben je benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen?

Neem dan direct contact met ons op!
Contact opnemen

Tuininrichting

Weet jij nog niet helemaal hoe jij je tuin wil inrichten? Doe op deze pagina dan alvast wat inspiratie op en lees waar je rekening mee kunt houden bij het samenstellen van je droomtuin.

Meer informatie

Volledige tuinaanleg

Bij Rooijakkers Tuin & Park kun jij je droomtuin van A tot Z laten ontwerpen en aanleggen. Schakel ons team in om tijdens alle seizoenen van je tuin te kunnen genieten!

Meer informatie

Planten

Bij Rooijakkers kies je uit de mooiste planten voor in je droomtuin! De planten zorgen ervoor dat je tuin meer tot leven zal komen.

Meer informatie