Professionele tuinaanleg 0492 79 24 14
Meer informatie: 0492 79 24 14

Planten

"Rooijakkers Tuin & Park verzorgt de mooiste planten in jouw tuin!"

Een tuin is pas af op het moment dat je er de juiste beplanting in aanbrengt. Net als bij de term ‘bloemen’ is de term ‘planten’ een algemene term binnen ons vak.  Bij Rooijakkers Tuin & Park gebruiken wij liever de termen: bomen, heesters, struiken, klimplanten, vaste planten, eenjarige planten, kruidenplanten en bloembollen. Op deze pagina leggen wij je graag meer uit hoe je aan de verschillende soorten planten in de tuin kunt komen. Verder lees je wat een beplantingsplan is en wat de voordelen daarvan zijn. Als laatste leggen wij je graag uit in welke volgorde wij de beplanting in je tuin kunnen verzorgen.

Wat houdt een beplantingsplan precies in?

Bij Rooijakkers Tuin & Park pleiten wij voor complete tuinaanleg tegen ieder budget. Ook als je alleen nieuwe beplanting wenst te kopen, kun je bij ons terecht. Wij kunnen altijd een op maat gemaakt beplantingsplan voor je maken. Dit doen wij door een tekening te maken van jouw tuin en hier een plan voor de aanleg van planten voor op te stellen. Wij zullen de beplanting selecteren op standplaats, bloei, kleur, hoogte, groenblijvend en soort. Je kunt zelf foto’s aanleveren van tuinen doe je mooi vindt en waar jij je inspiratie graag uit wil halen. Wij schrijven dan graag een plan in dezelfde stijl, zodat je een goed beeld krijgt bij hoe je droomtuin eruit komt te zien!

Na het maken van een beplantingsplan, kunnen wij de beplanting ook bij je aanleveren, zodat je zelf de beplanting in de tuin kunt plaatsen als je dat leuk vindt om te doen. Doordat je de beplanting bij ons koopt, kun je ook direct advies inwinnen waar je op dient te letten. Ook kunnen wij de benodigde voeding of bodemverbetering leveren, die de planten nodig hebben om optimaal te kunnen groeien en bloeien.

Benieuwd naar het unieke beplantingsplan voor jouw eigen droomtuin?

Neem dan gerust contact met ons op!
Contact opnemen

Wat is een bodemonderzoek en waarom is dit zo belangrijk?

Ben je er niet zeker van of de bodem wel goed genoeg is voor de planten die je wenst te zetten? Dan bieden wij bij Rooijakkers Tuin & Park je graag de mogelijkheid om een bodemonderzoek te doen. Een bodemonderzoek kun je het beste zien als een bodemtest die in een laboratorium wordt uitgevoerd. Als je bodemmonsters onderzocht zijn, weten wij precies wat voor zuurgraad de bodem heeft en welke stoffen er in overschot zijn of juist tekortkomen. Zodoende kunnen wij de juiste bodem creëren voor de planten, door er de juiste voeding of bodemverbetering aan toe te voegen. Een prachtige groene tuin begint altijd bij de basis en dat is de staat van de bodem.

Planten nemen de voeding het beste op als de pH-waarde van de grond circa 6,4 is. Het is dus van belang dat de zuurgraad op peil is voordat je de beplanting gaat bemesten. Je hebt ook beplanting die juist bij meer zuur in de bodem gebaat zijn. De wensen van de plant zijn dus niet voor elke plant gelijk.

Meten is weten en een bodemonderzoek is dus zeker geen onnodige uitgaven. Jij wil toch ook dat de beplanting een lang en gezond leven kan leiden, optimaal groeit en weinig uitval en ziekte vertoont? Na een bodemonderzoek duurt het gemiddeld twee weken voordat wij de uitslag ontvangen. De kosten voor een bodemonderzoek variëren tussen de €50 en €150 euro.

Wil je meer over een bodemonderzoek in jouw tuin weten?

Schakel Rooijakkers Tuin & Park dan direct in!
Contact opnemen

Wat is de volgorde van de werkzaamheden tijdens het beplanten van je tuin?

Ben je benieuwd wat je van Rooijakkers Tuin & Park kunt verwachten op het moment dat je voor een beplantingsplan via ons kiest? Dan lees je hieronder meer informatie over de werkzaamheden die voorkomen bij het aanplanten van nieuwe planten:
■         Eerst wordt er een beplantingsplan gemaakt
■         Hierna vindt bodemonderzoek plaats
■         Als dit gelukt is beginnen wij met het rooien van bestaande beplanting
■         Het is belangrijk om de bestaande beplanting af te voeren
■         Hierna is het tijd om de leidingen van het beregeningssysteem aan te brengen
■         Vervolgens wordt er bodemverbetering toegepast op basis van de resultaten uit het bodemonderzoek
■         De bemesting wordt toegepast
■         Bestaande beplanting wordt zo nodig verzet
■         De nieuwe beplanting wordt aangebracht
■         De beplanting wordt indien dat nodig is nog gesnoeid
■         Als laatste worden de druppelslang of sproeiers aangesloten op het beregeningssysteem

Wil jij je eigen beplantingsplan met ons opstellen?

Neem dan vandaag nog contact met ons op!
Contact opnemen

Waarom zou je voor Rooijakkers Tuin & Park kiezen?

Nieuwe beplanting regel je via Rooijakkers Tuin & Park! Wij selecteren de beste planten voor je en leveren ze tegen een scherpe prijs. Wij kijken verder dan alleen een nieuwe plant. Een mooie tuin begint met een uitgebreid beplantingsplan. Door een plan op te stellen, kun jij je droomtuin tot leven zien komen. Lever al je inspiratie en ideeën bij ons aan en samen kunnen wij ervoor zorgen dat je van een prachtig groene tuin kunt genieten. Bij Rooijakkers Tuin & Park hebben wij alles in eigen beheer en bieden wij complete tuinaanleg tegen ieder budget aan. Geen uitdaging is ons te groot en wij gaan geen enkel probleem uit de weg. Bij ons is jouw tuin in goede handen. Wij zorgen er graag voor dat je tijdens ieder seizoen van een prachtige tuin kunt genieten!

Nieuwsgierig naar wat wij voor jouw droomtuin kunnen betekenen?

Neem dan gerust contact met ons op!
Contact opnemen

Bloemen

Wanneer je prachtige bloembakken hebt uitgekozen, is het tijd om de bakken met de meest kleurrijke bloemen te vullen. Bekijk hier welke mogelijkheden wij je bieden.

Meer informatie

Kunstgras & Graszoden

Wil je een prachtig groen gedeelte in je tuin creeren? Kies dan voor het kunstgras of de graszoden van Rooijakkers Tuin & Park!

Meer informatie

Volledige tuinaanleg

Bij Rooijakkers Tuin & Park kun jij je droomtuin van A tot Z laten ontwerpen en aanleggen. Schakel ons team in om tijdens alle seizoenen van je tuin te kunnen genieten!

Meer informatie