Professionele tuinaanleg 0492 79 24 14
Meer informatie: 0492 79 24 14

Grondwerk

"Voor het beste grondwerk kun je bij Rooijakkers Tuin & Park terecht!"

Voordat je de tuin van je dromen kunt laten creëren, is het belangrijk dat de basis van de tuin gezond is en klopt. Op een stevige fundering wordt ook veel beter gebouwd, toch? Rooijakkers Tuin & Park staat op elk gewenst moment voor je klaar om de bodem van je tuin klaar te maken voor verdere werkzaamheden. Wij zijn gespecialiseerd in volledige tuinaanleg en daardoor weten wij precies hoe wij grondwerk uit kunnen voeren.

Op deze pagina lees je wat grondwerk inhoudt, welke werkzaamheden erbij komen kijken en op welke manier grondwerk in een nieuwe tuin verricht kan worden. Daarnaast vertellen wij je graag waarom je voor het beste grondwerk voor Rooijakkers Tuin & Park moet kiezen!

Wat kun je precies onder grondwerk verstaan?

Grondwerk is onmisbaar voor jouw droomtuin! Deze werkzaamheden bestaan uit handelingen waar je weinig van ziet, maar uiteindelijk veel profijt van zal hebben mits je deze werkzaamheden goed uitvoert. Vaak denken mensen dat de stratenmaker zijn werk niet goed heeft gedaan, maar scheefliggende tegels worden vaak juist door problemen in het grondwerk veroorzaakt. Als de ondergrond niet op de juiste manier is aangebracht, zal de bestrating gaan verzakken. Rooijakkers Tuin & Park verzorgt graag het grondwerk in je tuin, waardoor je vervolgens een stabiel looppad, bestrating of terras aan kunt laten leggen.

Ben je op zoek naar een expert die grondwerk in je tuin kan uitvoeren

Vul dan gerust ons contactformulier in!
Contact opnemen

Welke werkzaamheden komen bij grondwerk kijken?

Grondwerk bestaat uit vele verschillende werkzaamheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
■         Het leeghalen van de tuin: boomstronken rooien, heesters rooien, vaste planten rooien, bestrating verwijderen en bouwkundige elementen slopen
■         Een cunet uitgraven: het afgraven van grond waar de bestrating komt te liggen. De diepte is afhankelijk van het type bestrating dat erop komt
■         Een cunet aanbrengen: het afgraven van de grond ten behoeve van de bestrating en zand aanbrengen incl. het verdichten met een trilplaat. De dikte van de cunet is afhankelijk van de soort bestrating en de verkeersbelasting
■         Een bouwput uitgraven: afgraven van grond of zand ten behoeve van de te bouwen woning, loods of stal
■         Een fundering uitgraven: afgraven van grond ten behoeve van een bouwkundig element
■         Een aanbouw uitgraven: afgraven van grond ten behoeve van een aanbouw aan een woning
■         Zwarte grond afgraven: afgraven van zwarte grond in de tuin
■         Straatzand aanbrengen: het aanbrengen en verdichten van straatzand ten behoeve van aan te brengen bestrating

■         Een oprit uitgraven en gebroken puin aanbrengen: een cunet aanbrengen bij een oprit. Dit bestaat uit 20 cm gebroken puin met daarop 3 tot 5 cm straatzand. Om verzakking van bestrating te voorkomen dient er bij een oprit gebroken puin aangebracht te worden, want hierdoor heb je minder kans op spoorvorming
■         Spitten tot de vaste bank: het omspitten van zwarte grond tot aan de vaste grondlaag of geel zand. Meestal zit deze laag in onze regio op circa 100 cm diep. Met de bouw van een woning rijden zware machines over de grond. Hierdoor gaat alle lucht uit de grond en wordt de grond heel vast aangereden. Doordat er geen lucht en dus geen zuurstof in de grond zit, is er ook nauwelijks bodemleven in de grond en zullen planten er ook niet goed groeien. Tevens is de grond zo hard aangereden dat het regenwater slecht in de grond kan wegtrekken. Bij een nieuwbouwwoning dien je plantvakken of het gazon altijd te spitten, zodat de storingslagen uit de grond worden gehaald. Dit voorkomt heel veel problemen in de toekomst. Let wel op: de grond zal nog wel licht nazakken. Spit nooit waar vervolgens bestrating komt te liggen!
■         Het gazon afgraven: het afgraven van graszoden
■         Sleuven graven: het graven van sleuven ten behoeve van beregening, verlichting, elektra, hemelwaterafvoer, riool, waterleiding of overig leidingwerk

Laat grondwerk vakkundig en correct uitvoeren!

Schakel Rooijakkers Tuin & Park in
Contact opnemen

Op welke manier wordt grondwerk verricht in een nieuwe tuin?

Als wij een nieuwe tuin gaan aanleggen, begint ons team met het leeghalen van de tuin. Hierbij worden alle materialen die niet meer van toepassing zijn verwijderd en afgevoerd naar een erkend recyclingbedrijf. Denk hierbij aan schuttingen, bouwkundige elementen, vijvers, muurtjes, oud gazon, bestaande bestrating, beplanting, bomen, vlonders en grind. Op het moment dat alles is verwijderd beginnen wij met het uitzetten van de lijnen van de bestrating en overige elementen.

Hierna kunnen wij de cunetten gaan aanbrengen. Deze worden met een laser op de juiste diepte uitgegraven en aangevuld met de juiste ondergrond voordat de bestrating wordt gelegd. Na het aanbrengen van deze ondergrond wordt het geheel verdicht met een trilplaat. Nadat de cunetten zijn uitgegraven, gaan wij de plantenborders en de bestemming van het gazon spitten tot de vaste bank. Om dit succesvol te doen halen wij de harde storingslagen uit de grond en komt er meer zuurstof en lucht in de bodem. Na het spitten brengen wij de grond op de juiste hoogte voor de graszoden en eventuele planten. Als dit klaar is voert Rooijakkers Tuin & Park het overtollige zand en grond af.

Waarom je voor grondwerk bij Rooijakkers Tuin & Park aan het juiste adres bent!

Bij Rooijakkers Tuin & Park streven wij ernaar om met een gesloten grondbalans te werken. Dit wil zeggen dat wij zo min mogelijk grond of zand aan en af willen voeren. Dit bespaart kosten en is bovendien veel beter voor het milieu. Door met een gesloten grondbalans te werken, gaan wij vaak de hoogte in. Er zal dus hoogteverschil in de tuin komen, wat de tuin wat meer beleving geeft. Onze mening is dat je de kosten voor een container en de stortkosten van de grond beter kunt investeren in een bloembak of ander element. Op die manier komt jouw droomtuin meer tot leven en kun je een prachtige look laten creëren.

Wanneer je voor Rooijakkers Tuin & Park kiest, weet je zeker dat jouw tuin er gedurende alle seizoenen prachtig bijligt. Wij geloven in tuinen tegen ieder budget en komen graag te weten wat jouw wensen zijn. Ons team verzorgt complete tuinaanleg, waardoor je maar met één partij hoeft samen te werken. Wij hebben alle materialen in eigen beheer, waardoor jouw droomtuin snel en van A tot Z gerealiseerd kan worden.

Ben je benieuwd wat wij voor jouw tuin kunnen betekenen?

Neem dan direct contact met ons op!
Contact opnemen
Keramische tegels

Afwatering

Rooijakkers Tuin & Park zorgt ervoor dat de afwatering in je tuin goed geregeld is.

Meer informatie
verharding

Bestrating verwijderen

Wil je een nieuwe look aan je tuin geven? Laat je bestrating dan vakkundig verwijderen door ons ervaren team!

Meer informatie
houtbouw

Tuinonderhoud

Schakel Rooijakkers Tuin & Park in voor het beste tuinonderhoud binnen onze regio!

Meer informatie