Professionele tuinaanleg 0492 79 24 14
Meer informatie: 0492 79 24 14

Najaarsbeurt

"Plan direct een najaarsbeurt voor je tuin bij ons in!"

Ben je gek op je tuin en wil je graag dat je droomtuin er gedurende alle seizoenen prachtig bij ligt? Dan is het verstandig om een najaarsbeurt voor je tuin in te plannen. De herfst en de winter hebben zo hun eigen charme, maar veel planten, bomen en bloemen sterven af of verliezen hun kleur en blad. Vaak komt er veel bij een najaarsbeurt kijken, waardoor mensen liever een expert op dit gebied inschakelen. Rooijakkers Tuin & Park voert met veel passie en kennis het meest complete tuinonderhoud uit. Op deze pagina lees je welk tuinonderhoud onder een najaarsbeurt valt en kom je erachter waarom je ons het beste kunt inschakelen voor het onderhoud van je droomtuin. 

Wat voor tuinonderhoud wordt er tijdens een najaarsbeurt verricht?

In het najaar beginnen alle vaste planten af te sterven en beginnen de bomen en heesters hun blad te verliezen. Het ligt aan de temperatuur wanneer de bomen hun blad verliezen, maar dit zal vaak tussen oktober en december gebeuren. Vanaf oktober kun je dan ook het beste de gevallen bladeren opruimen. Een najaarsbeurt zorgt ervoor dat de tuin wordt klaargemaakt om de herfst en winter in te gaan.

Het najaar is de geschikte tijd om de leibomen, dakbomen en knotbomen te snoeien. Je zou ook in deze tijd van het jaar de vaste planten alvast af kunnen knippen. Deze zou je ook tot het voorjaar kunnen laten staan, maar dan dien je ze zeker met de voorjaarsbeurt mee te nemen.

Tijdens een najaarsbeurt kun je de sierheesters snoeien en eventueel uitdunnen. Mocht je in het najaar alle vaste planten terugsnoeien, kun je er ook voor kiezen om je tuin in het najaar af te strooien met siertuincompost. In het najaar is het belangrijk om de dakgoten en eventuele platte daken en lijngoten schoon te maken, zodat het water weer fatsoenlijk afgevoerd kan worden. Dit voorkomt vervelende lekkages en overstromingen!

In het najaar kun je ervoor kiezen om nieuwe bollen en knollen te planten, zodat er in het vroege voorjaar mooie bloembollen omhoogkomen. Ook dient het beregeningssysteem winterklaar gemaakt te worden en zo nodig dien je de buitenkranen af te sluiten. Tijdens de najaarsbeurt is het een goed idee om de robotmaaier schoon te maken en eventueel onderhoud te plegen. Zet een robotmaaier daarna altijd in de winterstalling weg.

Heb je geen tijd om de najaarsbeurt zelf uit te voeren?

Schakel Rooijakkers Tuin & Park dan gerust in om je tuin winterklaar te maken
Contact opnemen

Welke voordelen zitten er aan een najaarsbeurt verzorgd door Rooijakkers Tuin & Park?

Wanneer je ons benaderd om je tuinonderhoud uit handen te nemen en zo nodig een voor- en najaarsbeurt uit te laten voeren, is het goed om te weten dat je met ons een onderhoudscontract kunt opstellen. Wij doorlopen een onderhoudsplan met je, zodat je direct inzichtelijk krijgt welke werkzaamheden in de tuin nodig zij en hoe vaak wij dit het beste kunnen uitvoeren. Op basis van deze gegevens kunnen wij direct een offerte voor je opstellen, zodat je een prijs aan het tuinonderhoud kunt koppelen.

Bij Rooijakkers Tuin & Park staat jouw wens voorop en doen wij er alles aan om je droomtuin te realiseren. Wij geloven dat er voor ieder budget een prachtige tuin aangelegd kan worden. Wij hebben alles in eigen beheer, kunnen je de gewenste materialen leveren en denken graag mee over jouw complete droomtuin. Doordat wij bestrating, overkappingen, vijvers en nog veel meer kunnen aanleggen, hoef je nooit extra partijen te benaderen voor het realiseren van de perfecte tuin. Alles wat met je tuin te maken heeft, kunnen wij voor je ontwerpen en aanleggen.

Benieuwd naar wat wij voor je tuin kunnen betekenen?

Neem dan direct vrijblijvend contact met ons op!
Contact opnemen

Onderhoudscontracten

Wil je het onderhoud aan je droomtuin uitbesteden? Kies dan voor de onderhoudscontracten van Rooijakkers Tuin & Park.

Meer informatie

Voorjaarsbeurt

Heeft je tuin het najaar doorstaan? Dan is het tijd om een voorjaarsbeurt in te plannen bij Rooijakkers Tuin & Park, zodat je weer volop van een weelderige en kleurrijke tuin kunt genieten.

Meer informatie

Tuininrichting

Weet jij nog niet helemaal hoe jij je tuin wil inrichten? Doe op deze pagina dan alvast wat inspiratie op en lees waar je rekening mee kunt houden bij het samenstellen van je droomtuin.

Meer informatie