Professionele tuinaanleg 0492 79 24 14
Meer informatie: 0492 79 24 14

Bloemen

"De mooiste bloemen vind je bij Rooijakkers Tuin & Park"

Wist je dat vakmensen die met tuinen en parken werken de term ‘bloemen’ niet vaak gebruiken? Bloemen worden vaak gezien als alleen de bloem in een plant. Zoals je een bosje bloemen koopt bij de bloemist. In ons vak gebruiken wij liever de termen: vaste planten, eenjarige planten, meerjarige planten, bloembollen, heesters, bomen en bosplantsoen. Op deze pagina lees je alles over hoe jij deze ‘bloemen’ in je tuin kunt krijgen en hoe je erachter komt wat de beste plantkeuze voor jouw tuin is. Daarnaast kun je teruglezen wat de voordelen van bloemen zijn en geven wij graag een voorbeeld van een prachtige tuin van één van onze klanten!

Uit welke soorten bloemen kun je bij Rooijakkers Tuin & Park kiezen?

Bloemen heb je in veel soorten en maten. Vaak selecteren wij bij Rooijakkers Tuin & Park de vaste plant op de bloem. Hierin maken wij de keuze wanneer deze bloem bloeit, welke kleur deze heeft en hoe hoog de bloem wordt. Mocht je hooikoorts hebben, kijk dan uit met je plantkeuze. Het verschil zit in de bestuiving van de bloem. Wordt deze bestuiving door middel van een insect gedaan of door de wind? Mocht dit door de wind gebeuren, dan zal je meer last ervaren van je hooikoorts. Rooijakkers tuin en park legt hooikoorts vriendelijke tuinen aan, zodat je zelfs met hooikoorts van de mooiste natuur in je tuin kunt genieten!

Door de juiste plantkeuze met de juiste tijd van de bloei van de bloemen te combineren, kun je ervoor zorgen dat je het gehele jaar verandering in de tuin hebt. Je kunt dan elk seizoen genieten van een andere bloeiende bloem. Wij streven ernaar om het gehele jaar verandering in de bloemen te zien, zodat Rooijakkers Tuin & Park het ultieme tuingenot in elk seizoen naar jouw tuin kan brengen.

Benieuwd naar wat wij voor de beplanting en bloemen in je tuin kunnen betekenen?

Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op!
Contact opnemen

Wat zijn de voordelen van prachtige bloemen in je tuin?

Wist je dat bloemen en planten je helpen om vrolijker te worden? Wanneer je een zwak hebt voor prachtige bloemen, zal je extra genieten van een bloemenzee in je tuin of op het balkon. Bloemen hebben een stress verlagende werking op de mens. Ze zijn dus goed voor je humeur, maar het blijkt ook dat ziekenhuispatiënten bijvoorbeeld sneller genezen als zij bloemen in hun kamer hebben staan. Er wordt niet voor niets op de kracht van bloemen gewezen! Sommige bloemen en planten zorgen er zelfs voor dat de lucht die je inademt gereinigd wordt.

Een ander voordeel van bloemen in de tuin, zijn de insecten en andere wilde dieren die ze aantrekken. Hoe leuk is het om naar prachtige vlinders, libellen en bijtjes in je tuin te kijken? Er gaat niets boven een levendige tuin en die kun je het makkelijkste creëren door een goede balans tussen bestrating, bloemen en planten aan te leggen.

Een prachtig voorbeeld van een tuin van één van onze klanten

De tuin op de foto is het gehele jaar door een mooie en groene tuin. Dit heeft ons team bij Rooijakkers Tuin & Park voor elkaar gekregen door te combineren met bloemen die wintergroen zijn, bloemen die in verschillende maanden bloeien en planten die silhouet geven aan de tuin in de winter.

Wil jij ook tijdens alle seizoenen van je prachtige tuin genieten?

Neem dan gerust contact met ons op!
Contact opnemen

Planten

Bij Rooijakkers kies je uit de mooiste planten voor in je droomtuin! De planten zorgen ervoor dat je tuin meer tot leven zal komen.

Meer informatie
houtbouw

Bloembakken

Wist je dat je uit verschillende soorten bloembakken kunt kiezen? Fleur jouw tuin op en geniet van de mooiste bloemen en planten in je tuin!

Meer informatie

Tuininrichting

Weet jij nog niet helemaal hoe jij je tuin wil inrichten? Doe op deze pagina dan alvast wat inspiratie op en lees waar je rekening mee kunt houden bij het samenstellen van je droomtuin.

Meer informatie