Professionele tuinaanleg 0492 79 24 14
Meer informatie: 0492 79 24 14

Voorbeelden & Impressies

"Doe vooral inspiratie op voor je eigen droomtuin"

Bij Rooijakkers Tuin & Park kun je voor veel verschillende tuinen terecht. Om je een idee te geven wat wij voor je kunnen realiseren, lees je op deze pagina meer over de tuinsoorten die wij leveren. Daarnaast kun je direct een aantal voorbeelden bekijken, zodat je meer tuin inspiratie op kunt doen. Er gaat niets boven een prachtige tuin, waar je het hele jaar van kunt genieten. Bij Rooijakkers Tuin & Park maken wij complete tuinen, van A tot Z. Kies een stijl die bij je past en voor je het weet kun je van je eigen droomtuin genieten.

Uit welke stijlen kun je bij ons kiezen?

Een tuin kun je op veel verschillende manieren indelen. De indeling van de tuin kun je bepalen door voor een bepaalde stijl te kiezen. De verschillende soorten tuinen die wij in ons vak vaak terug zien komen zijn: moderne tuinen, landelijke tuinen, natuurlijke tuinen, nieuwbouw tuinen, onderhoudsvriendelijke tuinen, duurzame tuinen, kindvriendelijke tuinen, diervriendelijke tuinen, luxe tuinen, vier seizoenen tuinen en strakke tuinen. Deze tuinsoorten kun je zowel in de voor- als achtertuin realiseren.

Bij verschillende stijlen horen ook verschillen producten en lijnen in de tuininrichting. Zo worden er bij de landelijke en meer natuurlijke tuinen vaak ronde vormen gebruikt terwijl het bij moderne tuinen vaak om rechte lijnen en vierkante tuininrichting materialen gaat.

Voordat Rooijakkers Tuin & Park aan de slag gaat met een ontwerp willen wij graag van je weten welke tuinstijl het beste bij je past. Bij ons kun je kiezen uit een landelijke tuin, moderne tuin, strakke tuin of een natuurlijke tuin.

Alle tuinen die wij ontwerpen zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk, kindvriendelijk (vijvers uitgesloten) en  bevatten vier seizoenen beplanting. Dit geldt zowel voor een voor- als achtertuin, de tuinaanleg en eventuele tuinrenovatie. Rooijakkers Tuin & Park staat voor kwalitatieve en complete tuinen op maat met een goede basis, waar je vele jaren van kunt genieten.

Klinkt dit goed en wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen?

Klik dan hier om ons contactformulier in te vullen, zodat wij een vrijblijvende afspraak met je kunnen maken.
Contact opnemen

Nieuwbouwtuin

Bij Rooijakkers Tuin & Park geloven wij er heilig in dat er voor ieder budget een prachtige droomtuin bestaat. Nieuwbouw tuinen bestaan vaak uit een simpele basis, waar een paar mooie elementen aan worden toegevoegd.

Wist je dat je de tuin van je nieuwbouwwoning mee kunt financieren in de hypotheek? Op het moment dat je de tuin meeneemt in de hypotheek, is de tuin ook aftrekbaar. Hierdoor betaald de tuin zich uiteindelijk terug. Meestal is het realiseren van het nieuwbouwhuis duurder uitgevallen, waardoor er geld uit het potje voor de tuin verdwijnt. Maar de tuin is net zo belangrijk als de rest van je woning! Een mooie tuin geeft heel veel voordelen. Je beleeft er plezier en je gaat goed in je vel zitten door je eigen stukje natuur te creëren. Je ervaart er geluksmomentjes met vrienden en familie, denk maar aan die zomerse verjaardag in de tuin met een goede BBQ-avond om de dag af te sluiten.

Kortom, de tuin is zeker van meerwaarde voor je woning en je algehele woongeluk, Je zou de tuin het beste als de verlenging van je woonkamer kunnen zien. Dus waar wacht je nog op? Schakel ons in om je droomtuin in kaart te brengen!

Ben je benieuwd wat wij voor jouw tuin kunnen betekenen?

Klik dan hier om ons contactformulier in te vullen, zodat wij een vrijblijvende afspraak met je kunnen maken!
Contact opnemen

Voortuin

Voortuinen dienen vooral praktisch te zijn. De voortuin is het visitekaartje van je woning, aangezien dit je eerste indruk bij een woning is. Ligt je voortuin er mooi bij? Dan zal je met een glimlach je woning binnenstappen. Een mooie voortuin geeft je een gelukkiger gevoel. Je wordt er blij van!  Het leuke is dat wij je door onze complete tuinaanleg de mogelijkheid bieden om de voortuin te matchen met je achtertuin en de rest van je interieur. Zo heeft je woning een herkenbare en terugkerende uitstraling. De eenheid van de voor- en achtertuin biedt rust en genot. Je zal ook vanuit de bank in de woonkamer van je voortuin genieten, op het moment dat die er prachtig bijligt.

Luxe tuin

Luxe tuinen zijn vaak groter en worden uitgebreid met extra elementen zoals een pergola, overkapping, beregening, robotmaaier, tuinschermen, tuinmeubels, vuurschalen, tuinverlichting, vijver en soms zelfs een zwembad. Laat ons je wensen voor een luxe tuin weten en voor je het weet realiseren wij de mooiste en meest luxueuze droomtuin voor je.

Onderhoudsvriendelijke tuin

Uit onderzoek is gebleken dat je aan een tuin vol beplanting, net zo veel onderhoud hebt als bij een tuin die volledig bestraat is of vol met grind ligt. Veel beplanting in plantenborders zorgt dat er geen licht doorheen komt. Het grote voordeel hiervan is, dat er dan ook geen onkruid zal groeien. Keramische tegels vergen bijvoorbeeld minder onderhoud dan betontegels. Kunstgras lijkt makkelijk, maar heeft ook onderhoud nodig. Dat blijkt iets te zijn wat veel mensen vergeten. In kunstgras groeit ook onkruid en bovendien moet een kunstgrasveld regelmatig opgeborsteld worden.

Het mooi is dat alle tuinen die wij bij Rooijakkers Tuin & Park realiseren, onderhoudsvriendelijke tuinen zijn. Wij hebben veel kennis en kunde op het gebied van tuinen, maar wij weten maar al te goed dat jij dat niet per se hebt. Vandaar dat wij makkelijke en vooral duurzame tuinen maken. Je hoeft niet per se groene vingers te hebben om onze tuinen mooi te houden. Wij ontwerpen de tuin zo, dat je er jarenlang van kunt genieten, zonder dat je er veel onderhoud aan kwijt bent.

Tuinrenovatie

Het grote verschil met tuinaanleg is dat tuinrenovatie een bestaande tuin betreft, waarbij er geen splinternieuwe tuin aangelegd hoeft te worden. Om kosten te besparen kun je met een gesloten grondbalans werken. Zo wordt er geen grond afgevoerd, maar wordt de grond gebruikt voor bijvoorbeeld verhogingen in de tuin. Kosten die zou maken om grond af te voeren, zou je ook aan de tuininrichting kunnen besteden, zoals bijvoorbeeld aan een prachtige bloembak.

Bestaande materialen kun je bovendien creatief hergebruiken. Zo hoef je hier geen kosten voor te maken en bespaar je de aanschaf van nieuwe materialen. Je zou een volwassen boom of stuik beter kunnen laten staan. Het duurt immers jaren voordat je een soortgelijk formaat terug hebt. Grote blikvangers laten staan in het nieuwe ontwerp, is de laatste trend van dit moment.

Rooijakkers Tuin & Park zorgt voor de beste basis voor je tuin

De basis van elke tuin begint bij de ruwbouw. Onder de ruwbouw wordt het volgende verstaan: verharding, beplanting en het gazon. Wij streven ernaar om een balans te creëren tussen beplanting en verharding. Deze verhouding staat gelijk aan 60% groen (beplanting en gazon) en 40% verharding.

De ligging van deze elementen is daarbij erg belangrijk. Het is namelijk van belang dat er een mogelijkheid is om de schaduw op te zoeken in de tuin, maar je wil ook zeker de zon laten schijnen. Wij tekenen vaak ook twee zitgedeeltes in de tuin. Deze zitgedeeltes kunnen bestaan uit tegels, half verharding (split/grind), of een houten vlonder.

Hierna komen pas de plantenborders en het gazon aan de beurt. Als je daar tevreden mee bent, richten wij ons pas op de inrichtingselementen zoals, pergola, bloembak, waterpartij, de houtopslag etc.

Ben je benieuwd wat wij voor jouw tuin kunnen betekenen?

Klik dan hier om ons contactformulier in te vullen, zodat wij een vrijblijvende afspraak met je kunnen maken!
Contact opnemen

Adezz

Maak kennis met Adezz! Jouw tuin heeft er met de tuinmeubelen en accessoires van dit merk nog nooit zo prachtig uitgezien.

Meer informatie

Planten

Bij Rooijakkers kies je uit de mooiste planten voor in je droomtuin! De planten zorgen ervoor dat je tuin meer tot leven zal komen.

Meer informatie

Volledige tuinaanleg

Bij Rooijakkers Tuin & Park kun jij je droomtuin van A tot Z laten ontwerpen en aanleggen. Schakel ons team in om tijdens alle seizoenen van je tuin te kunnen genieten!

Meer informatie