Professionele tuinaanleg 0492 79 24 14
Meer informatie: 0492 79 24 14

Keramische tegels

"Voor de mooiste keramische tegels kun je bij Rooijakkers Tuin & Park terecht"

De laatste jaren zijn keramische tegels buiten in de tuin een enorme trend geworden. Deze tegels hebben vele voordelen en maar een enkele nadelen. Keramische tegels zijn er in verschillende diktes, kleuren en patronen. Op deze pagina lees je uit welke soort keramische tegels je bij Rooijakkers Tuin & Park kunt kiezen, hoe ons team te werk gaat, wat de voor- en nadelen aan deze tegels zijn en wij vertellen je graag waarom onze klanten voor ons blijven kiezen!

Uit welke soorten keramische tegels kun je kiezen?

Keramische tegels zijn in vele maten en vele verschillende kleuren verkrijgbaar. Je hebt zelfs tegels met een patroon erin verwerkt. Denk hier aan tegels met bloemen of ruiten. Er bestaan ook keramische tegels met een prachtige houtlook. Zo heb je bijvoorbeeld tegels van 4 cm dik. Dit zijn 1 cm dikke keramische tegels welke op 3cm beton zijn verlijmd in de fabriek. Hierdoor kun je deze tegels gewoon op het straatzand verwerken en kost het minder manarbeid. Deze tegel is ook te verkrijgen op aanvraag als zwembad rand. Dan wordt eenzelfde stuk onder een hoek van 90 graden op elkaar verlijmd. Zodoende lopen je terrastegels over in je zwembadrand.

Tegenwoordig maken ze ook 3 cm dikke keramische tegels. Deze zijn volledig gemaakt van keramiek. Doordat ze 3 cm dik zijn, zijn deze keramische tegels draagkrachtig genoeg om ook in het straatzand te verwerken. Ook dit kost minder arbeid dan wanneer je met 2 cm dikke tegels werkt. Voor deze keramische tegels heb je namelijk geen speciale ondergrond nodig.

Op zoek naar de beste keramische tegels?

Dan ben je bij Rooijakkers Tuin & Park aan het juiste adres!
Contact opnemen

Op welke manier gaan wij bij Rooijakkers Tuin & Park te werk?

Rooijakkers Tuin & Park is specialist in het aanbrengen van keramische buitentegels. Wanneer ons team keramische tegels aanbrengt, voegen wij ze naderhand in met een 2 componenten voegmiddel. Dit geeft je terras een mooiere uitstraling en hierdoor heb je tevens geen last van mieren en onkruid in je voegen. Wij werken voornamelijk met voegmortels van Varistone. Ook in voegmortels heb je verschillende kleuren. Kies vooral voor de kleur die het beste bij je tegels past. Rooijakkers Tuin & Park verwerkt de keramische tegels op een door de fabrikant voorgeschreven manier, zodat het hol klinken en los vriezen van de tegels verleden tijd is.

Wat zijn de voordelen van keramische tegels?

Voordat je bent overtuigd om keramische tegels in je tuin te laten leggen, wil je natuurlijk wel weten welke voordelen er aan deze tegels zitten. Hieronder hebben wij de voordelen van deze tegelsoort voor je op een rijtje gezet:
■         Breed scala aan kleuren, vormen, patronen en designs
■         De keramische tegels zijn kleurvast
■         Breken niet bij extreem hoge of lage temperaturen
■         Worden (vrijwel) niet glad bij regen
■         De tegels krassen niet
■         De tegels voorkomen lelijke, groene aanslag
■         Eenvoudig onderhoud
■         Vochtbestendig (97% waterafstotend)
■         Extreem hard, dus makkelijk schoon te houden
■         Geen onkruid en mieren met een speciale 2 componenten voeg

Wat zijn de nadelen van keramische tegels in de tuin?

Hoewel de voordelen van keramische tegels in de tuin veel zwaarder wegen dan de nadelen, dien je voordat je keramische tegels aanschaft wel rekening te houden met het volgende:
■         Keramische tegels zorgen voor hogere kosten bij aanschaf
■         Er kunnen stukken afspringen als er iets hards op valt
■         Keramische tegels kunnen lang warmte vasthouden, waardoor de tegels vooral in de zomer erg heet kunnen worden

Vaak worden bepaalde soorten keramische tegels verkeerd gelegd, waardoor ze in de winter los vriezen. Let met de aanschaf op de tegelsoort die je kiest. Zo dien je 2 cm dikke keramische tegels op een andere ondergrond te verwerken dan de 3 cm of 4 cm dikke keramische tegels. Keramische tegels worden vaak door stratenmakers verlijmd met een cementpapje op een verkeerde ondergrond. De tegels zullen hierdoor hol klinken en dat is nou net iets dat je juist wil voorkomen.

Meer weten over je mogelijkheden met keramische tegels?

Vraag ons team dan direct om advies!
Contact opnemen

Waarom kiezen onze klanten voor Rooijakkers Tuin & Park?

Bij Rooijakkers Tuin & Park zijn wij gespecialiseerd in volledige tuinaanleg. Je kunt bij ons terecht voor het ontwerp van je tuin, de realisatie en naderhand kun je ook een onderhoudscontract bij ons aanvragen. Wij maken alle tuinen precies op maat en naar wens van de klant. Hoe fijn is het om je tuin op een manier in te richten, dat je er gedurende alle seizoenen van kunt blijven genieten? Wij leggen tuinen aan passend bij ieder budget. De mogelijkheden zijn oneindig en niets is voor ons te gek. Wij verzorgen alles dat met tuinen te maken heeft, zelfs zwembaden, vijvers, geweldige zithoeken, overkappingen en nog veel meer!

Wil jij weten wat de mogelijkheden voor je droomtuin zijn?

Vul dan gerust ons contactformulier in!
Contact opnemen

Tuininrichting

Weet jij nog niet helemaal hoe jij je tuin wil inrichten? Doe op deze pagina dan alvast wat inspiratie op en lees waar je rekening mee kunt houden bij het samenstellen van je droomtuin.

Meer informatie

Volledige tuinaanleg

Bij Rooijakkers Tuin & Park kun jij je droomtuin van A tot Z laten ontwerpen en aanleggen. Schakel ons team in om tijdens alle seizoenen van je tuin te kunnen genieten!

Meer informatie
verharding

Bestrating

Wil je een deel van je tuin verharden? Kies dan voor de mooiste bestrating van Rooijakkers Tuin & Park!

Meer informatie