Professionele tuinaanleg 0492 79 24 14
Meer informatie: 0492 79 24 14

Voorjaarsbeurt

"Wij verzorgen de meest complete voorjaarsbeurt voor je tuin"

In het voorjaar is het belangrijk om de tuin klaar te maken voor de lente. Wanneer je tuinonderhoud uitvoert in het voorjaar, zorg je er namelijk voor dat alles weer kan gaan groeien en bloeien. Op deze pagina lees je alles over een voorjaarsbeurt voor je tuin. Je komt erachter welke werkzaamheden je het beste in het voorjaar kunt uitvoeren, hoe jij je gazon in orde maakt en wat de voordelen van een voorjaarsbeurt door Rooijakkers Tuin & Park zijn.

Welke vorm van tuinonderhoud past bij het voorjaar?

In het voorjaar is het belangrijk om te zorgen dat alle vaste planten die in het najaar nog niet afgeknipt zijn, afgeknipt worden. De siergrassen die gesnoeid dienen te worden moeten terug geknipt zijn. Heesters zoals hortensia’s dienen weer verjongd te worden en op de juiste manier gesnoeid te worden.

Ook is het belangrijk om de tuin weer onkruidvrij te maken en af te strooien met siertuincompost, zodat de tuin er weer netjes bij ligt. Tijdens de voorjaarsbeurt zorg je dat je weer een goede start kunt maken met een onkruidvrije tuin. Door het koude en natte winterweer kan er groene aanslag op je terras en bestrating zijn gekomen. Is dit het geval? Dan is het voorjaar ook een goede tijd om deze weer schoon te maken.

Opstarten van het beregeningssysteem doe je ook altijd in het voorjaar. Mochten er mankementen aan je systeem zitten, heb je nu nog de tijd om het te repareren voordat je de beregening in gebruik dient te nemen. Bovendien kun je de robotmaaier ook weer uit de winterstalling halen. Deze automatische vriend kun je dan direct installeren voor een nieuw maaiseizoen. Zorg dat de messen van je grasmaaier weer scherp zijn en de grasmaaier is voorzien van het nodige onderhoud.

Meer weten over een voorjaarsbeurt voor je tuin?

Vul dan gerust ons contactformulier in!
Contact opnemen

Wat komt er bij het onderhoud van je gazon kijken?

Rond maart en april begint de temperatuur weer op te lopen, waardoor het gras ook weer begint te groeien. Om ieder jaar weer een mooie grasmat te krijgen, is het belangrijk om in deze tijd van het jaar het gras te verticuteren. Dit doe je door het mos en het dode gras in je gazon eruit te halen. Daarnaast is het ook erg belangrijk om je gazon te beluchten. Verder is het voorjaar een goede tijd om je graskanten te steken, zodat je weer een mooie afscheiding van plantenborders en gras hebt. Het gazon maaien komt wekelijks terug in de tijd dat het gazon groeizaam is.

Na het verticuteren tijdens de voorjaarsbeurt, is het van belang om je gazon door te zaaien met graszaad, zodat de kale plekken weer goed dichtgroeien. Bemest je gazon in het voorjaar, het is namelijk belangrijk om je gazon drie keer per jaar te bemesten: in maart/april, vervolgens in juni/juli en voor het laatst in september/oktober. Op die manier zorg je ervoor dat het gazon mooi groen de winter in gaat. Tussen november en januari is het van belang om je gazon te voorzien van kalk.
Mocht je kunstgras hebben is het goed om het te borstelen, zodat de grassprieten mooi overeind blijven staan. Daarnaast is het van belang om onkruid tussen het kunstgras te verwijderen tijdens de voorjaarsbeurt.

Heb je hulp nodig bij je tuinonderhoud?

Schakel Rooijakkers Tuin & Park dan gerust in
Contact opnemen

Wat zijn de voordelen van een voorjaarsbeurt door Rooijakkers Tuin & Park?

Rooijakkers Tuin & Park is expert op het gebied van droomtuinen realiseren en onderhouden. Bij ons kun je voor volledige tuinaanleg terecht. Wij hebben alles in eigen beheer, waardoor je voor verschillende werkzaamheden geen verschillende partijen hoeft in te schakelen. Wij zorgen ervoor dat je droomtuin van A tot Z wordt ontwikkeld en aangelegd. Rooijakkers Tuin & Park geloofd in een tuin voor ieder budget. Bespreek met ons wat je mogelijkheden zijn en geniet tijdens alle seizoenen van een prachtige tuin.

Ben je blij met een nieuw aangelegde tuin en wil je de tuin net zo mooi houden? Dan heb je de mogelijkheid om een onderhoudscontract bij ons af te sluiten, waarin je bijvoorbeeld afspraken voor een voorjaarsbeurt. Bespreek welk tuinonderhoud je door ons wil laten uitvoeren en dan kijken wij samen hoe vaak wij bij je langs zullen komen. Je tuin is een verlengstuk van je woning, dus grijp die ruimte en kies voor een prachtige belevingstuin waar je jarenlang plezier van zal hebben!

Wil je een onderhoudscontract bij ons afsluiten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!
Contact opnemen

Onderhoudscontracten

Wil je het onderhoud aan je droomtuin uitbesteden? Kies dan voor de onderhoudscontracten van Rooijakkers Tuin & Park.

Meer informatie

Najaarsbeurt

Je tuin krijgt met alle seizoenen te maken! Om de tuin er altijd prachtig bij te laten liggen, kun je voor een najaarsbeurt via Rooijakkers Tuin & Park kiezen.

Meer informatie

Volledige tuinaanleg

Bij Rooijakkers Tuin & Park kun jij je droomtuin van A tot Z laten ontwerpen en aanleggen. Schakel ons team in om tijdens alle seizoenen van je tuin te kunnen genieten!

Meer informatie