Professionele tuinaanleg 0492 79 24 14
Meer informatie: 0492 79 24 14

Houtbouw

"Voor de mooiste houtbouw kun je bij Rooijakkers Tuin & Park terecht"

Heb je een prachtige tuin, maar heb je het idee dat er nog iets mist? Dan kan houtbouw je tuin net dat bijzondere karakter en beetje extra meegeven. Houtbouw is een verzamelnaam voor alles in je tuin dat met hout te maken heeft. Denk hierbij aan overkappingen, pergola’s, schuttingen en nog veel meer. Sommige mensen kiezen voor houtbouw aangezien het er erg natuurlijk en stoer uitziet. Verder kun je er de tuin ook een thema mee geven, zoals een safarithema of kinder speelparadijs. Op deze pagina kom je erachter welke mogelijkheden houtbouw je kunnen bieden.

Uit welke stijlen kun je kiezen?

Houtbouw is zowel geschikt voor een moderne, speelse als de natuurlijke tuin. Wanneer je liever een strakke tuin hebt, kun je houtbouw met rechte lijnen inzetten. Hiermee kun je een prachtige moderne overkapping, carport, schutting of hek maken. Wil je meer een speelse of natuurlijke look creëren? Dan zou je voor de oneffen houten palen kunnen kiezen. Deze houten palen hebben organische vormen en zijn ook niet allemaal even lang, waardoor je een prachtig effect creëert. Hieronder vind je prachtige ontwerpen met houtbouw terug!

Wil je weten wat jouw opties voor houtbouw zijn?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!
Contact opnemen

Waarom kiezen mensen voor houtbouw?

Zou je graag een duurzaam, speeltoestel, schutting of een milieuvriendelijke overkapping of carport in je tuin laten plaatsen? Dan kun je het beste voor houtbouw kiezen. Houtbouw vervangt tegenwoordig steeds vaker materialen als steen of kunststof, zodat er minder CO2 wordt uitgestoten. Uit onderzoek is gebleken dat 1 kubieke meter hout in plaats van steen tot wel 1,1 ton aan CO2 uitstoot kan voorkomen. Dat is toch geniaal? Daarnaast komt er bij houtbouw minder afvalverwerking kijken, omdat hout veel eenvoudiger te recyclen is dan andere materialen.

Verder zorgt houtbouw in de tuin er ook voor dat je tuin meer gaat leven. Er wordt een bepaalde natuurlijke sfeer gecreëerd, waardoor je er een echte belevingstuin van kunt maken. Hout blijft het hele jaar door mooi en wanneer je voor lichte houtsoorten kiest, zal de tuin er in het najaar niet zo somber uitzien. Houtbouw is prachtig te combineren met verschillende elementen zoals een schutting, pergola, overkappingen, losse palen, hekwerk, bankjes en poorten.

Wist je dat hout ook mega sterke isolatiewaardes heeft? Waarom denk je dat mensen in Canada in blokhutten leven, waar ze zelfs overwinteren als er metershoge sneeuwpakken liggen? Wanneer je hout met het juiste isolatiemateriaal combineert, bespaar je geld op je energierekening, omdat je in de winter niet zo vaak hoeft te stoken. Dit is ideaal wanneer je een houten schuur, werkplaats of tuinhuis wil plaatsen.

De reden waarom je Rooijakkers Tuin & Park voor houtbouw kunt inschakelen

Bij Rooijakkers Tuin & Park zijn wij gespecialiseerd in het aanleggen van complete tuinen. Houtbouw zoals schuttingen, overkappingen en pergola’s, geeft je de mogelijkheid om je tuin gezelliger en uniek te maken. Wanneer je kids hebt is het een leuk idee om een houten speelparadijs te plaatsen. Dit zorgt voor jarenlang speelplezier. Rooijakkers Tuin & Park bespreekt graag met je uit welke soorten houtbouw je kunt kiezen. Er is van alles mogelijk, het ligt er maar net aan wat je specifieke wens is. Wij verzorgen het ontwerp, materiaal en de bouwwerkzaamheden. Wanneer je ons team inschakelt, helpen wij je van A tot Z! Dit betekent dat je voor verschillende werkzaamheden bij ons terecht kunt en je nooit meer verschillende bedrijven hoeft in te schakelen, om ieder apart element van je tuin aan te laten leggen.

Benieuwd wat voor soort houtbouw het beste in jouw tuin past?

Vul dan nu vrijblijvend het contactformulier op onze website in!
Contact opnemen

Volledige tuinaanleg

Bij Rooijakkers Tuin & Park kun jij je droomtuin van A tot Z laten ontwerpen en aanleggen. Schakel ons team in om tijdens alle seizoenen van je tuin te kunnen genieten!

Meer informatie
houtbouw

Overkappingen, Veranda's & Carports

Rooijakkers Tuin & Park bouwt de mooiste overkappingen, veranda’s en carports. Neem snel een kijkje wat je mogelijkheden zijn!

Meer informatie
Schuttingen

Schuttingen

Wist je dat je naast hagen, ook schuttingen als erfafscheiding kunt inzetten? Bekijk de mogelijkheden op deze pagina!

Meer informatie