Professionele tuinaanleg 0492 79 24 14
Meer informatie: 0492 79 24 14

Overkappingen, Veranda’s & Carports

"Schakel Rooijakkers Tuin & Park in voor al je tuinwerkzaamheden"

Wil je meer uit je tuin halen en ook met slecht weer van je tuin kunnen genieten? Dan is een overkapping, veranda of een carport precies wat je zoekt. De carport zorgt ervoor dat je auto altijd droog en veilig geparkeerd kan staan. De overkapping en veranda bieden je genoeg zitplekken, zodat je optimaal van je droomtuin kunt genieten. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om een complete buitenkeuken in hun overkapping te laten bouwen.

Op deze pagina lees je uit welke verschillende soorten overkappingen, veranda’s & carports je kunt kiezen, welke voordelen eraan zitten, waarom je het beste voor Rooijakkers Tuin & Park kunt kiezen én wat de ervaring van onze klanten met ons is.

Uit welke verschillende soorten overkappingen, veranda’s en carports kun je kiezen?

Bij Rooijakkers Tuin & Park kun je uit houten, aluminium of polyester overkappingen kiezen. Wij maken alle overkappingen, veranda’s & carports op maat. Een overkapping is uit de volgende materialen opgebouwd: betonpoeren, staanders, ringbalken, gordingen, dakbeschot, boei, dakbedekking en de wanden.

De basis van een overkapping bestaat uit de constructie van een vierkant of rechthoek van vier staanders met daarop ringbalken gemonteerd. De staanders worden op betonpoeren gezet, zodat het hout los van de grond staat. De basis is uit te breiden met twee extra staanders en ringbalken om zo een grotere overkapping te creëren of een berging eraan te maken.

Op de ringbalken komen de gordingen. De gordingen liggen circa 50 cm à 60 cm uit elkaar. Het is mogelijk om in de gordingen direct spotjes te monteren. De kabels worden weggewerkt onder de dakbedekking om deze uit het zicht te houden.

Wil jij ook een prachtige carport, veranda of overkapping?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!
Contact opnemen

Hierna wordt het dakbeschot aangebracht. Veelal worden hier visbek planken voor gebruikt. Nadat het dakbeschot gemonteerd is, word de boei afgewerkt. Je kunt de boei maken met overstek of gelijk met de ringbalken. Het meest voorkomend is een overstek aan alleen de voorkant. Deze varieert vaak tussen de 30 cm en 60 cm.

Wil je een overkapping mooier tot zijn recht laten komen? Dan kun je een overstek aan alle zijden kiezen. De boei moet een dakopstand hebben van minimaal 5 cm. Als je een geïsoleerd dak wil, dien je de isolatiedikte erbij op tellen.

Boven op het dakbeschot wordt de dakbedekking aangebracht. Wij werken veelal met epdm dakbedekking. Het dak laten isoleren is niet noodzakelijk maar wel aan te raden. Als je de overkapping wil gaan verwarmen, is het noodzakelijk om het dak te isoleren omdat je anders last krijgt van condens aan de onderkant van je dakbeschot. Wij werken het dak altijd af met een aluminium daktrim.

Wanneer al deze stappen zijn doorlopen, is de overkapping klaar. Hierna kunnen de wanden gemonteerd worden. Het meest voorkomend materiaal voor de wanden van een overkapping is Zweeds rabbat. Je kunt uiteraard uit meerdere soorten wandafwerking kiezen. Met de wanden kun je elk gewenste deel in de overkapping dichtmaken. Het is ook mogelijk om ramen, deuren of shutters in de wanden te verwerken.

Voordat je de wanden erin maakt, begin je met het regelwerk waarna je de planken voor de wand monteert. Op de plaats waar wanden worden gemonteerd, plaatsen wij opsluitbanden in de grond. Op deze opsluitbanden komt de wand te staan, zodat ook dit hout los van de grond staat. Dit doen wij voor een langere levensduur.

Rooijakkers Tuin & Park bied je overigens ook extra opties, zoals:
■         Verlichting in de overkapping
■         Elektra in de overkapping
■         Glazen schuifwanden
■         Verharding
■         Overkapping geïmpregneerd of in kleur.
■         Pergola verwerken in de overkapping

Wil je weten wat wij precies voor je kunnen betekenen?

Twijfel dan niet en vul ons contactformulier vrijblijvend in
Contact opnemen

Welke voordelen zitten eraan vast?

Wanneer je een overkapping of veranda in de tuin laat aanleggen, kun je langer buiten zitten, want je maakt er een gezellige en vooral droge plek van. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de overkapping, tuinkamer of de veranda te verwarmen, zodat je er ook in de koudere maanden van kunt blijven genieten. Is de zon in de zomer te fel? Dan biedt de overkapping een uitstekende schaduwplek om even in af te koelen. Rooijakkers Tuin & Park pleit voor meer sfeer in de tuin in combinatie met bergingsopties.

Wat maakt Rooijakkers Tuin & Park uniek?

Wanneer je met Rooijakkers Tuin & Park samenwerk, hoef je niets meer bij andere partijen te regelen. Wij hebben alles in eigen beheer en verzorgen je volledige tuinaanleg. Wij doen ons eigen grondwerk, straatwerk, overkapping en de elektra! Je koopt bij ons een kant en klaar concept. De tuin wordt aangepast op de overkapping of de overkapping op de tuin, het is maar net wat jouw wensen zijn.

Wij kunnen dezelfde materialen verwerken in de rest van de tuin zodat de tuin eenheid uitstraalt. Wij hebben een configurator, die je direct een 3D beeld van de overkapping kan laten zien. Op die manier zie je direct of het ontwerp bij je past en hoe het er in je droomtuin uit zal zien. Gemiddeld bouwen wij een overkapping in 2 tot 5 dagen. Uiteraard is dit afhankelijk van de grootte en aantal wanden dat de overkapping telt.

Succesverhaal van één van onze klanten

Eén van onze klanten heeft zelf een betonvloer gestort, waar wij een overkapping op hebben gebouwd. De klant had de wens om in de schaduw te zitten, maar toch met een natuurlijk dak, opbergmogelijkheid in de tuin, uitkijk op vijver en het openbare groen achter de tuin. Daarnaast wilde de klant een stukje overkapt hebben voor een eventuele buitenkeuken. De klant had foto’s van internet aangeleverd met voorbeelden van wat de klant mooi vond.

Naar aanleiding van dit wensenlijstje hebben wij een schetsvoorstel bij de klant aangeleverd. Bij akkoord van de schets volgde de offerte en de uitvoering. De klant gaf aan ook zelf mee te willen helpen, wat uiteraard ook mogelijk was! Wij hebben tijdens dit project een pergola/berging en overkapping in één item gebouwd. De constructie van de overkapping hebben wij door laten lopen in een pergola zodat het één geheel is geworden.

Ben jij ons volgende succesverhaal?

Bespreek vrijblijvend met ons wat wij voor je tuin kunnen betekenen!
Contact opnemen
tuinverlichting

Tuinverlichting

Bekijk prachtige before and after foto’s van een aantal tuinverlichtingsprojecten die wij hebben mogen uitvoeren.

Meer informatie
houtbouw

Houtbouw

Houtbouw kan voor allerlei prachtige projecten ingezet worden! Wil jij meer natuurlijk materiaal in je tuin terug laten komen? Schakel Rooijakkers Tuin & Park dan direct in.

Meer informatie

Volledige tuinaanleg

Bij Rooijakkers Tuin & Park kun jij je droomtuin van A tot Z laten ontwerpen en aanleggen. Schakel ons team in om tijdens alle seizoenen van je tuin te kunnen genieten!

Meer informatie