Professionele tuinaanleg 0492 79 24 14
Meer informatie: 0492 79 24 14

Verharding

Een tuin met verharding zorgt voor meer mogelijkheden

Een prachtige tuin kan er op veel verschillende manieren uitzien. Het ligt eraan wat jij als droomtuin ervaart. Vandaar dat wij graag tijd steken in gesprekken om erachter te komen hoe je tuin eruit zal komen te zien. Heb je al een duidelijk idee, of zou je graag wat meer inspiratie opdoen door naar voorbeelden van andere tuinen te kijken? Wij staan je graag bij in het proces vanaf het ontwerpen tot aan het aanleggen van je tuin. Op deze pagina staat de verharding van de tuin centraal. Wat wordt hieronder verstaan en uit welke soorten kun je kiezen? Daarnaast laten wij je graag weten waarom onze klanten voor een samenwerking met Rooijakkers Tuin & Park kiezen.

Wat wordt er precies onder verharding verstaan?

Wanneer wij onze klanten willen uitleggen wat verharding is, leggen wij ze uit dat dit bijna hetzelfde is als bestrating. Onder verharding wordt het verharde vlak in de tuin verstaan. Dit kan een terras, looppad of grindstrook zijn. Verharding kan bijvoorbeeld bestaan uit grind, split, boomschors, houtsnippers, cacao doppen, tegels of klinkers. De reden achter het verharden van een gedeelte van je tuin, is omdat je dat deel waarschijnlijk intensief in gebruik wil gaan nemen. Het gaat vaak om plekken waar je vaak goed overheen wil kunnen rijden of lopen. Verharding voorkomt modderplassen en is vaak het beste geschikt om paden mee aan te leggen, of om terrassen en opritten vorm te geven.

Hieronder lichten wij de verschillende varianten voor verharding in je tuin graag nog even toe.

Uit welke soorten verharding kun je kiezen?

– Half verharding: hierbij kun je kiezen uit split, grind, boomschors of houtsnippers. Deze materialen werken het beste als ze gebruikt worden voor de aanleg van tuinpaden of opritten. Het laat water door, waardoor er weinig plassen ontstaan als het regent. Je dient dit materiaal wel zo nu en dan aan te vullen. De kosten hiervan zijn relatief laag, dus dat is mooi meegenomen.

– Tegelverharding: hierbij kun je kiezen uit betontegel, keramische tegel of een natuursteen tegel. Tegels komen in vele verschillende maten. Per tegelsoort zijn er ook verschillende formaten leverbaar. De maat die het meest voorkomt is 60×60 cm, maar de tegels zijn ook verkrijgbaar in vierkante en rechthoekige afmetingen. Een oprit dient minimaal 6 cm dik te zijn. Keramische tegels zijn leverbaar in 2 dik, 3 dik, 4 dik, 5 dik en 6 dik, afhankelijk van de fabrikant. Wanneer je voor tegelverharding kiest, kun je uit verschillende verbanden kiezen.

– Klinkerverharding: hierbij kun je kiezen uit waalformaat, dikformaat en keiformaat. Ook klinkers kunnen in verschillende verbanden gelegd worden. Klinkers worden vaak van betonsteen of gebakken steen gemaakt.

– Keramische tegels: Deze zijn tegenwoordig erg populair. Dit komt omdat de keramische tegels kras- en kleurvast zijn. Wanneer de tegels nat worden, zijn ze niet glad en kun je er veilig overheen blijven lopen of rijden. Daarnaast kun je deze tegels makkelijk schoonhouden.

Ben je op zoek naar een ervaren tuinspecialist om verharding in de tuin aan te leggen?

Neem dan gerust contact met ons op!
Contact opnemen

Waarom kiezen onze klanten voor een tuin via Rooijakkers Tuin & Park?

Het belangrijkste voordeel om voor Rooijakkers Tuin & Park te kiezen, is het feit dat wij complete tuinen aanleggen. Hierdoor kunnen wij je droomtuin van A tot Z voor je ontwerpen en realiseren. Wij hebben alle werkzaamheden en materialen in eigen beheer, waardoor je maar met één partij hoeft te schakelen. Wij kunnen alle werkzaamheden bij je uit handen nemen en je hoeft geen afspraken met verschillende bedrijven te maken. Wij werken in een logische volgorde, waardoor je tuin snel vorm krijgt en er geen vertragingen in het proces kunnen sluipen. Daarnaast geloven wij in prachtige tuinen tegen ieder budget.

Naast voor volledige tuinaanleg, kun je bij ons ook voor tuinonderhoud of kleinere werkzaamheden in de tuin terecht. Vind je het leuk om aan de realisatie van je eigen tuin mee te werken en van ons te leren? Dan betrekken wij je graag bij het ontwerpen en aanleggen van je droomtuin. Wil je bepaalde werkzaamheden zelf uitvoeren? Geen probleem, daar maken wij graag afspraken met je over. Wanneer je ons inschakelt ben je van een prachtige tuin en een fijne samenwerking verzekerd.

Wil jij een ervaren en grondige tuinspecialist inschakelen?

Dan ben je bij Rooijakkers Tuin & Park aan het juiste adres!
Contact opnemen
Keramische tegels

Grondwerk

Naast verharding kan grondwerk de kwaliteit van je tuin opkrikken en zorg je voor een prachtig en vooral langdurig resultaat.

Meer informatie

Afwatering

Rooijakkers Tuin & Park helpt je om de afwatering in je tuin goed te regelen.

Meer informatie
verharding

Bestrating verwijderen

Wil je meer groen in je tuin of ben je toe aan nieuwe tegels? Laat dan je bestrating door ons team verwijderen!

Meer informatie