Professionele tuinaanleg 0492 79 24 14
Meer informatie: 0492 79 24 14

Tuinonderhoud

Geniet het hele jaar van uw tuin door goed onderhoud te plegen.

Het onderhouden van uw tuin of bedrijfstuin is vaak van essentieel belang om het hele jaar door van uw tuin te kunnen genieten. Zo is het belangrijk dat u in de juiste periode uw planten plant, snoeit, knipt of bemest. Maar ook het verwijderen van onkruid of bijvoorbeeld het steken van de graskant is heel belangrijk. Rooijakkers Tuin & Park kan u hier helemaal of gedeelte in ontzien in de regio van Gemert, Beek en Donk, Helmond, Eindhoven, Nuenen, Veghel en omstreken.

 

“Wij ontzorgen onze klanten in het onderhoud, zodat ze alleen maar hoeven te genieten van hun tuin.”

 

Snoeien van hagen

Vaak zijn hagen afscheidingen van uw erf of gedeeltes binnen uw tuin. Hierdoor is de haag vaak een belangrijk gedeelte van uw tuin en wilt u deze er netjes bij hebben liggen. Populaire haagsoorten zijn bijvoorbeeld de Coniferen, klimop, Beuk, Taxus of Laurier.

Meestal wordt ervoor gekozen om een haag tweemaal per jaar te snoeien, dit zorgt ervoor dat de haag zijn strakke vorm behoudt. Gebruikelijk gebeurt het snoeien van de haag de eerste keer tussen begin juni/juli. De tweede keer gebeurt het snoeien meestal in het najaar tussen eind augustus en september. Rooijakkers Tuin & Park kan het onderhoud van uw tuin en dus ook het snoeien van hagen in de juiste periode van het jaar plegen. Heeft u hier interesse in, vraag dan naar de mogelijkheden via ons contactformulier!

 

Bemesten van uw tuin

Één van de belangrijkste onderdelen van het onderhouden van uw tuin is het bemesten. Rooijakkers Tuin & Park heeft hierin al jaren ervaring en weet dus wat hierin belangrijk is. Wist u bijvoorbeeld dat het bemesten van uw tuin helemaal geen nut heeft als de pH-waarde (zuurwaarde) in de grond niet goed is? Hierdoor ontstaan er alleen maar ziektes en schimmels in uw tuin, waardoor het onderhouden van uw tuin nog moeilijker wordt.

 

Voorjaarsonderhoud

Uw tuin begint na een winterperiode weer rustig aan tot leven te komen. Overal ziet u nieuw groen uit de grond komen en takken beginnen weer opnieuw uit te lopen. Ook insecten zullen weer regelmatig uw tuin bezoeken. In deze periode is het dus uitermate belangrijk dat u de bodem voorziet van de juiste voedingsstoffen. Rooijakkers Tuin & Park heeft jarenlange ervaring in het juist bemesten en het blijven Het onderhouden van uw tuin is een continu proces, Rooijakkers Tuin & Park helpt u hier graag mee verder. Ook is het voorjaar de tijd geschikte om de planten weer te snoeien en het opstarten van het beregeningssysteem, instellen van de robotmaaier en tijdklok te verstellen van de tuinverlichting.

 

Najaarsonderhoud

Rooijakkers Tuin & Park kan voor u het onderhoud voor uw tuin (gedeeltelijk) uit handen nemen, zodat de tuin geheel winterklaar is. Het snoeien van uw tuin en het voorzien van de juiste bemesting zijn hierbij belangrijke onderdelen. Ook het verwijderen van bladeren van de bodem en het verwijderen van onkruid kunnen hierin meegenomen worden. Het verzorgen van uw gras, zoals het steken van de graskanten, kan tijdens het najaarsonderhoud gepleegd worden. Ook is het najaar de tijd voor het planten van heesters, bomen, bloembollen en vaste planten. Rooijakkers Tuin & Park helpt u graag met de tuinaanleg van deze planten zodat u er lang veel plezier aan kunt beleven.

Door dit onderhoud zal uw tuin volgend jaar weer geheel in bloei staan en kunt er maximaal van genieten. Tevens nemen wij al het snoei- en groenafval uit uw tuin netjes mee en zullen deze afvoeren bij een erkend recyclingsbedrijf.

 

Periodiek tuinonderhoud

Rooijakkers Tuin & Park komt graag uw tuin periodiek onderhouden. Hierbij zullen wij iedere 3 weken of op de afgesproken periode langskomen voor het verwijderen van onkruid in de hagen, beplanting, rondom boomspiegels, split en in de bestrating. Ook is het mogelijk dat wij uw gazon hierbij maaien.

 

Onderhoudscontract

Ook is het mogelijk een onderhoudscontract af te sluiten, zo weet u waar u aan toe bent en kunt u optimaal genieten van uw tuin. Wij zullen langskomen op de afgesproken dagen en tijden. Neem gerust contact op voor meer informatie.

 

Tuinrenovatie

Wellicht bent u op zoek naar een compleet nieuwe tuin, ook hierin willen wij u graag adviseren. Het renoveren van een tuin, rekening houdend met duurzaamheid en zorgen dat deze tuin onderhoudsvriendelijk is. Door middel van een doordacht plan zullen wij ervoor zorgen dat uw tuin gaat leven en er elk seizoen wel iets gebeurd. Voor meer informatie over tuinaanleg van A tot Z leest u op de pagina tuinaanleg.

 

Geïnteresseerd in onze diensten?

Neem dan gerust contact op
Contact opnemen